Blog

Over de #Gilette reclame

Ik heb even nagedacht of ik wel iets zou schrijven over de anti-mannen reclame van Gilette om de simpele reden dat controversie volgens mij exact is wat de makers ervan in gedachten hadden.  Grappig genoeg heb ik recent mijn zoon als eerste scheermes net een Gilette gekocht.  Dat we daarvoor niet in de dichtsbijzijnde supermarkt terecht konden zegt iets over de staat van het merk.  Laat ons eerlijk wezen, niemand werd nog echt warm van hun producten en ze hadden een grote schok nodig om terug wat in de kijker te lopen.  En dat lijkt ze gelukt.

Waarom ik er toch over wil schrijven, Gilette heeft mannenrechten eigenlijk een enorm plezier gedaan, geheel onbedoeld uiteraard.

De reclame heeft het effect gehad om een veel groter publiek dan daarvoor met zijn spreekwoordelijke neus op de feiten te drukken dat de samenleving maar erg weinig op heeft met mannen en waar we voor staan.  De reacties van feministen en hun schare aanhangers maken dat nog veel duidelijker.  De commercial volgt dan ook kort op de melding dat de American Psychological Association (APA) mannelijkheid als ziekelijk heeft gecategoriseerd.

Daarover meer later, maar eerst even ingaan op de commercial zelf.  De advertentie stelt mannen collectief verantwoordelijk voor daden van andere mannen, wat op zich waanzin is maar wel fundamenteel is in de collectivistische ideologie zoals feminisme en communisme (de twee zijn nauw verwant).  Mannen moeten daarom voorkomen dat andere mannen kwaad aanrichten wordt ons gezegd.

Dit is typische feministische doublethink.  Vrouwen zijn zelfstandig en sterk en hebben geen mannen nodig, mannen die proberen te helpen zijn toxisch want gaan in tegen die zelfstandigheid. En mannen die niet ingrijpen zijn ook toxisch want ze dragen collectief verantwoordelijkheid voor wat andere met hetzelfde geslacht doen...  Probeer dat maar te begrijpen.

Waar hebben we het idee dat mannen vrouwen en kinderen horen te beschermen eigenlijk nog eens gehoord?  Oh ja, bij traditionele mannelijkheid!  Maar die is toxic! Je brein gaat ervan koken.

Het netto resultaat van deze losgeslagen anti-mannelijke indeologie is niet zoals de feministen beweren dat de gevoelens van traditionele mannen nu gekwetst worden.  Het kan me eerlijk gezegd totaal niet schelen wat Gilette van mij en mijn geslachtsgenoten denkt.  Maar deze haatcampagne is nefast voor jongens die opgevoed worden in een vrouwelijke samenleving met weinig (of geen) invloed van hun vaders en nu nog eens advertenties te slikken krijgen waaruit ze moeten afleiden dat ze enkel geen verkrachters zijn omdat het hen tijdig werd afgeleerd.

Daarom maakt deze advertentie me kwaad.  Dit is niets losstaand, dit is deel van een wereld waar jongens (in de US) vaak voor alle meisjes in de klas moeten gaan staan en beloven geen vrouwen te mishandelen (note to self, nog snel een preek geven aan mijn zonen hierover voor ze hun natuurlijke driften botvoeren).  Gekker moet dit niet meer worden.

Het is tijd om de oorlog tegen onze jongens een halt toe te roepen.  Ze verdienen respect en ik zie de toekomst heel somber in als we deze generatie jongens ook nog eens drogeren en psychologisch de grond in boren.

-- Guy

<< Go back to the previous page

Share:  Add to Facebook Tweet This Add to Delicious Submit to Digg Stumble This

Recente blogs