Blog

Internationale mannendag of schaamlapje?

Vandaag is het internationale mannendag, hoera!

En zelfs Knack durfde het aan om er een aarzelend artikel over te publiceren, natuurlijk met de nodige verontschuldigingen en reservaties dat mannen toch niet veel te klagen hebben in het licht van alle vrouwenleed dat ze aanrichten.

Is dit waar we vandaag gekomen zijn?  We vieren de bijdrage van de mannen in onze samenleving met verontschuldigingen en met schaamte en de nodige formulering om toch maar geen enkele vrouw te beledigen met de provocerende gedachte dat mannen ook een waardevol deel van onze maatschappij zijn. 

Is dit de boodschap die we onze zonen mee willen geven?  'Schaam je omdat je een man bent', 'verontschuldig je voor leed dat gelijk welke man ooit heeft veroorzaakt'. 

En, mannen, hoe lang gaan wij dit nog pikken?   Hoe lang gaan we ons nog laten wijsmaken dat we inherent defect zijn, dat we gevaarlijk zijn, dat we overbodig zijn? 

Wat als we nu eens vandaag wakker zouden worden en onze plaats in de samenleving terug innemen?  Neen, ik bedoel niet dat we iemand iets moeten afnemen maar dat we zonder schaamte volgens onze natuur durven leven.  Dat we terug vaders voor onze kinderen durven zijn, rolmodellen voor onze zonen en ons niet meer laten wijsmaken dat mannen overbodig zijn, dat mannen dom zijn of dat we allemaal perverten zijn.

-- Guy

<< Go back to the previous page

Share:  Add to Facebook Tweet This Add to Delicious Submit to Digg Stumble This

Recente blogs